Tisíckám pacientů očkovaných proti covidu se doslova rozkládá a odlupuje kůže.

Tisíce očkovaných pacientů na celém světě hlásí vážná kožní onemocnění po podání vakcíny proti covidu, přičemž někteří uvádějí, že se jim kůže doslova rozkládá a odlupuje.

Nový výzkum provedený vědci z Teheránské univerzity lékařských věd v Íránu zjistil, že covidové vakcíny spouštějí vážná kožní onemocnění u velkého počtu pacientů.

Téměř okamžitě po očkování muž dostal vážnou horečku, po níž následovaly „erytémové skvrny na zádech a bulózní léze na dolních končetinách“. Vyvinuly se u něj i zvýšené hladiny D-dimeru (indikátor krevních sraženin), ačkoli test na hlubokou žilní trombózu měl negativní.

Sedmý den po injekci bylo 30% mužova těla pokryto „purpurovými a tmavými skvrnami… s ochablými bulami a oblastmi odloučení epidermis“. V té době muži diagnostikovali toxickou epidermální nekrolýzu.

Ve snaze muži pomoci mu lékaři podali lék, který se podává k zabránění odmítnutí transplantovaného orgánu. Předpokládali totiž, že jeho tělo mohlo interpretovat covidovou vakcínu jako cizí materiál, který bylo třeba odmítnout.

Dostal také silné kortikosteroidy (léky na potlačení imunitního systému) a léčil se na potenciální konjunktivitidu, známou také jako „růžové oko“.

Po 14 dnech této léčby se stav pokožky muže zlepšil. Toto je ale pouze jeden případ z mnoha, které se objevily po očkování proti Covid-19.

×